Stöld av fotbollsmål vid Nykvarns SK 

av Malin Rosén

Under förmiddagen den 10 maj stals två fotbollsmål från Nykvarns SK. Sedan stölden hade inträffat gick sportklubben ut med efterlysning på Facebook. Flera vittnen rapporterade då om en vit flakbil som hade setts åka runt i staden med fotbollsmål.  

Thomas Högström är kanslichef vid Nykvarns SK och berättar att stölden skedde bakom Nykvarns SK:s klubbhus. Fotbollsmålen var nyligen inköpta och hade ännu inte monterats. Thomas tycker det är en bekymmersam utveckling då klubben aldrig varit med om något liknande tidigare. 

– Det är jättetråkigt, det är barn och unga som blir drabbade av det här. Vi har flera mål att använda oss av men vi behöver fler och nu behöver vi lägga ner ytterligare 30 000 kronor för att ersätta de mål vi precis hade köpt in. Det är ingen som har nytta av det här utan det blir bara en förlust för oss, säger Thomas. 

Om det har skett en eskalering av stölder i Nykvarn kan Thomas inte svara på. Dock kommer sportklubben att behöva se över de åtgärder som behövs för att förhindra att något liknande sker igen.  

– Nu börjar man fundera på om man ska låsa in saker. Det är klart att det är tråkigt när det aldrig har behövts tidigare, men nu är det som det är och då är det bara att bita ihop och göra det man kan, säger Thomas.  

Den vita flakbilen har ännu inte gått att spåra men en polisanmälan har upprättats av klubben. 

Läs även:

Lämna ett svar