Kommunen informerade om samråd på Läggesta station 

av Katrin Nilsson
Marie Jonsson, samhällsbyggnadschef, Eddie Lundgren, översiktsplanerare, Anders Jonsson, samhällsbyggnadsstrateg.

På tisdagen stod representanter från Strängnäs kommun på Läggesta station för att uppmuntra människor att delta i det samråd som nu pågår.  

– Ju fler som är med och kommer med synpunkter desto bättre kan vi avgöra om vi är på rätt väg, betonar Eddie Lundgren, översiktsplanerare.

Som MT/Måsen tidigare rapporterat om är samrådet om översiktsplanen nu i full gång. För att nå så många som möjligt är kommunens representanter på olika platser och informerar om hur man kan vara med och påverka översiktsplanen.  

tisdagen stod man mellan halv fyra och halv åtta på Läggesta station. När MT/Måsen var där vid fyra var det en strid ström av resenärer som anlände till Läggesta i båda riktningarna. Eddie och hans kollegor fick flytta sig mellan plattformarna för att möta människorna som passerade. Efter att tåget stannat kom en strid ström nedför trapporna.  

De flesta hastade förbi, men Eddie och hans kollegor var förberedda på att den situationen skulle kunna uppkomma.

Eddie Lundgren, översiktsplanerare.

 

– Många har så klart bråttom. Man förstår att de inte alltid har tid att stanna, så de får material som de kan läsa när de kommer hem.  

r kan man se hur man kan få mer information och var man hittar översiktsplanen. Dessutom finns beskrivet hur man kan delta genom att lämna synpunkter. Dels kan man skicka mail eller brev, dels kan man fylla i en enkät och svara på frågor på kommunens hemsida. Dessutom kan man komma med synpunkter vid ett antal öppet hus som kommunen anordnar. 

 

Läs även:

Lämna ett svar