Två goda ting öppnar med prinsesstårteglass 

av Katrin Nilsson
Öppningsdagen bjöd Två goda ting på prinsesstårteglass.

r Två goda ting slår upp dörrarna efter renoveringen är det med luftigare lokaler och fler sittplatser inomhus. Nu väntar sommaren, stamkunderna och turister från när och fjärran.  

– Jag har en peppig känsla inför sommaren. Det är en positiv stämning på stan, säger Sofie Hansson, som äger Två goda ting och öppningsdagen bjöd alla kunder på den nya prinsesstårteglassen.

En strid ström av människor kommer förbi och hälsar och gratulerar Sofie. Lite efter att det var planerat har man nu slått upp dörrarna efter renoveringen.  

– Vi vill ha en öppnare luftigare känsla. Det är tre enheter som samsas. Längst in är det glass, kakor, kaffe och baristaområde. Sedan är det produktdelen där vi har kaffe och annat som vi säljer. Längst ut är kafédelen där man kan sätta sig ned och fika. 

”Vi vill ha en öppnare luftigare känsla”, berättar Sofie Hansson som äger Två goda ting.

 Alla som kommer har varit väldigt förtjusta och gillar att det är så öppet, berättar Sofie.  

– Det är jätteroligt att vi öppnar. Det har dragit ut på tiden. Det är speciellt kul att öppna idag när det är fint, soligt väder och mycket folk ute. 

Förändringen i lokalen gör att man har fler sittplatser. Just nu har man färre produkter. För tillfället finns bland annat te, kaffe, kolor och olivolja till försäljning. 

– Vi har inget stort produktbord just på sommaren. Vi väntar till hösten eller kanske till jul innan vi tar fram det. På julen säljer vi mycket choklad till exempel, men det går inte att ha på sommaren för det blir så varmt här inne att den smälter.  

Sofie är glad över samarbetet med Solkant kafferosteri.  

Sofie Hansson

– Vi har tagit fram ett nytt kaffe tillsammans med Solkant, som vi tycker blev väldigt bra.  

Två goda ting serverar glass från Finnmans kalasglass. Kalasglass är en liten firma som bland annat tillverkar italiensk ekologisk glass. Prinsesstårteglassen som man bjuder på idag är en ny smak för säsongen.  

Under renoveringen har man haft en lucka mot gatan där man kunnat beställa.  

– Vi kommer prova att ha kvar luckan. Det har varit så populärt.  

Några som är på besök på premiärdagen är Hedvig Vanerell med sina döttrar Vera och Astrid. Hedvig är imponerad över renoveringen. 

– Det är fantastiskt att det blev så ljust och inbjudande. De har utnyttjat varje centimeter.  

Familjen går ofta hit.  

– Vi älskar glassen här, konstaterar de.  

Idag provar det prinsesstårteglassen, men annars är Veras favorit kokos och Astrid gillar mangoglassen.  

Redan före renoveringen hade Två goda ting fått lite mer utrymme när man tog över ett rum från Boklådan bredvid. Vad som händer där i framtiden är inte riktigt beslutat, just nu har man luckan med försäljning där. Sofie är glad över det här utrymmet eftersom lokalen är liten.  

– Det är skönt eftersom det inte finns några bakomlokaler. Nu kommer vi förmodligen ha det som ett litet kontorsområde.  

Sommaren är en intensiv tid för Två goda ting.  

Homare Masuoka, Melissa Brölich, Ella Hansson, Sofie Hansson och Nike Carrier Eliasson.

– I början av sommaren är de flesta turister från Sverige sedan i mitten kommer besökare från andra länder.  

Det är viktigt för Sofi att Två goda ting vänder sig till alla målgrupper. 

– Det är en tanke att det ska vara ett ställe för alla, ung som gammal. Barnen drar till exempel ofta i sina föräldrar för att de ska gå hit.  

Förutom att Sofi jobbar själv, har hon personal anställd.  

– På sommaren är vi många som jobbar här och på vintern är det också någon här, för jag behöver massa personal under sommaren och då vill jag gärna kunna erbjuda dem något arbete även på vinterhalvåret.  

Att personalen är självgående är viktigt för Sofie. 

Personalen här blir väldigt självständig. De kan ofta det här bättre än jag. Det är så det ska vara.  

Lokalen har blivit större i och med det nya rummet och nu har man också renoverat. Sofi är glad över hur allt ser ut nu.  

– Jag är nöjd med att ha fått ett rum till från bokhandeln och glad över att vi har renoverat. Jag har tänkt på det i tio år.  

Läs även:

Lämna ett svar