Cessis blomtjänst flyttar till Mariefred 

av Katrin Nilsson
Cecilia Löf.

Det är hektiska tider för Cessis blomtjänst, som flyttat in i före detta BlomAnns lokaler på torget.

– Det här året har jag inte ägnat så mycket tid åt min egen trädgård för jag har i princip bott här i butiken sedan jag tog över lokalen i mitten på april, berättar Cecilia Löf som driver Cessis blomtjänst

På måndagen när MT/Måsen är där har blommorna ännu inte anlänt och Cecilia jobbar på med att få klart allt till öppningen på torsdag. 

– Vi har gjort om golvet, målat väggarna och nu håller vi bland annat på att dra en del el. Det är mycket som ska göras. 

Cecilia har tidigare haft butik i Stallarholmen i ett och ett halvt år. Den var öppen tre dagar i veckan, men när BlomAnn ville sälja såg Cecilia en möjlighet att skala upp. 

– Jag hörde av mig och frågade och på den vägen är det. Nu kommer jag jobba heltid med blommorna. Tidigare hade jag två jobb.  

Cecilia Löf är nöjd med flytten till Mariefred. Här finns helt enkelt fler människor än i Stallarholmen som kan tänkas vilja köpa blommor.  

– Det känns jättebra. Mariefred är större så det finns ett bättre underlag här.  

Nu känner hon sig lyckligt lottad att ha funnit en så bra lokal till sin blomsterbutik. Torget är en mötesplats med alla butikerna och biblioteket.  

– Det är verkligen ett superbra läge här på torget.  

Sortimentet kommer att vara blommor, men också fat, ljuslyktor och andra tillbehör.  

– Huvuddelen blir snittblommor och krukväxter. Sedan blir det lite inredning så man kan göra arrangemang och annat. 

Cecilias nya butik ligger mitt i hjärtat av Mariefred.

 

Dessutom kommer hon att ha Interflora och utkörning i Mariefred. Öppettiderna blir måndag till lördag förutom speciella söndagar som när det är Mors dag. Då kommer butiken också vara öppen. 

Något som Cecilia tycker är spännande är att det händer så mycket i Mariefred.  

– Det är kul med alla evenemangen här i Mariefred som Food truck-festivalen och Ångans dag.  

Cessis blomtjänst är en butik för alla målgrupper.  

– Jag vill gärna vara ganska bred, så att alla som kommer in ska kunna hitta någonting, oavsett vem man är eller om man är gammal eller ung. Det är till exempel jättekul att kunna presentera en fin och rolig bukett när det kommer en sjuttonårig kille som vill köpa blommor till sin mamma. 

Arbetet i blomsterbutik ger både en skönhets- och doftupplevelse. Man vistas bland blommor och växter hela dagarna. Cecilia har också några blommor hon gillar speciellt mycket. 

– Mina favoritblommor är lövkoja, hortensior och nejlikor. 

För en blomsterhandlare är årets olika högtider viktiga. De gör att människor vill fylla sitt hem med blommor eller skicka till nära och kära. Cecilia tycker speciellt mycket om påsken. 

När BlomAnn ville sälja såg Cecilia en möjlighet att skala upp. ”Jag hörde av mig och frågade och på den vägen är det. Nu kommer jag jobba heltid med blommorna.”

– Påsken är kanske min favorithögtid, för då är det väldigt mycket pastellfärger och det finns så många olika blommor. Solen börjar komma fram och man blir lycklig och glad när man kan ha de första vårblommorna i fönstret. 

Kunderna är det som gör jobbet i butiken speciellt.  

– Det roliga med att ha blomsterbutik är att få träffa kunder, att få vara kreativ och göra folk glada med fina buketter. Någon kommer in och beställer en bukett och man får fria händer att skapa någonting och vara kreativ. 

Läs även:

Lämna ett svar