Silvermedaljer och erfarenheter med sig hem fån SM i Ung Företagsamhet 2023

av Mariefreds tidning/Måsen

 

Den 23-24 maj arrangerades SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan. Södermanlands SM-trupp kammade hem hela 4 silvermedaljer och lämnade mässan stolta och nöjda över sina insatser.

Under SM i Ung Företagsamhet möts unga entreprenörer, UF-företagare, under två mässdagar för att göra upp om priser i flera olika kategorier. Från Södermanlands län tävlades det i 14 olika kategorier och i dem belönades vi med fyra silvermedaljer. De som prisades under galamiddagen var:

Årets Affärsplan – Glada Färger UF, Europaskolan Strängnäs

Årets Tillväxtföretag – Smält och Skuret UF, Nyköpings Enskilda gymnasium

Årets UF-lärare – Robert Berg, Europaskolan Strängnäs

Årets Tjänst – START.WELL UF, Nyköpings Enskilda gymnasium

Utöver mässan för UF-företagare fanns också elever för grundskolan som tävlade i en grundskoleutmaning som heter ”Ideer som gör det möjligt”. Södermanland fanns representerade med två vinnande klasser från British Junior i Eskilstuna, där en av klasserna, 6 c, vann första pris i tävlingen bästa monter.

Deltagandet från Södermanlands län var högt. Dessa dagar samlades näringslivet tillsammans med politik och våra landets entreprenörer för att tillsammans fira framgångar och lärdomar.

 

–  Ett evenemang som SM i Ung Företagsamhet handlar så mycket mer om tävlingarna. Här ser vi exempel på laganda, nätverkande och att träna på att hantera både med- och motgångar. Jag är så otroligt stolt över det Södermanlands SM-trupp som visat på allt ovan och med outtröttlig entusiasm!
Jag är också väldigt glad över den närvaro vi som län hade under evenemanget. Elever bussades till mässan för inspiration, våra fantastiska grundskolelever, våra partners som kom på besök och riksdagspolitiker. Det är vid sådana tillfällen vi ser att vi är bryggan mellan skola och näringsliv – på riktigt!
– Säger Josefin Holmgren, Regionchef Ung Företagsamhet Södermanland.

Totalt medverkade 229 UF-företag, cirka 800 gymnasieelever, från hela landet på SM i Ung Företagsamhet som hölls på Stockholmsmässan.

Läs även:

Lämna ett svar