Med hälsan i fokus – Leine Linde investerar i friskvård för sina medarbetare

av Mariefreds tidning/Måsen

Hemmavasan, bowling, golf, paddel, tennis, innebandy med mera. På Leine Linde med drygt 140 anställda i Sverige pågår en långsiktig satsning för att förbättra medarbetarnas hälsa och välbefinnande.

Naturen ligger bara ett stenkast från Leine Lindes huvudkontor i Strängnäs. Med ett stort naturområde med motionsspår, närliggande Vasavallens idrottsplats och Mälaren nära till hands, finns goda möjligheter till aktiviteter som uppskattas av medarbetarna.

– Vi satsar på en långsikt hälsosam och hållbar arbetsplats, och vill att våra medarbetare mår bra och trivs över tid. Därför har vi under många år haft flera hälsofrämjande aktiviteter där alla är välkomna. Vi tycker det är viktigt att var och en kan välja det som passar dem. Till exempel har vi Leine Linde OPEN, där alla kan vara med oavsett gren, säger Per Andréason, VD.

All form av rörelse påverkar vår hälsa positivt. Några exempel på aktiviteter som Leine Linde erbjuder är bowling, golf, paddel, tennis och innebandy, där medarbetarna tillsammans umgås. På onsdagar finns även en löpgrupp med löptekniksträning.

Under våren har ett flertal nya initiativ startat. En aktivitet är den åtta veckor långa Hälsoutmaningen där aktiviteter registrerats via appen Challengize, där ca 70 procent av de anställda tackade ja till att vara med. Dessutom har företaget satsat på att utbilda hälsoinspiratörer som hjälper till att inspirera och motivera medarbetarna tillsammans med företagets Friskvårdsgrupp.

Förutom detta, deltar företaget i Hemmavasan den 6 juni 2023, som Strängnäs kommun arrangerar i samarbete med Vasaloppet för att främja folkhälsan. Där kan man välja på att gå, lunka, löpa, tävla eller cykla MTB – det finns något för alla. Som guldsponsor erbjuder Leine Linde sina medarbetare fria startplatser.

– Det handlar inte om att alla ska börja springa milen, utan att varje individ utifrån sina förutsättningar och mål tar några steg i rätt riktning med fokus på hälsa och välmående. Det viktigt att känna gemenskap och tillhörighet och att vi gör det tillsammans, säger Per.

Läs även:

Lämna ett svar