Museijärnvägen körde med fyra ånglok 

av Katrin Nilsson
Dag Bonnedal arbetade som eldare på Ångans dag.

På museijärnvägen var det fullt av aktivitet på Ångans dag. Fyra ånglok var i trafik. Dag Bonnedal som eldade på loket Hamra åkte tre turer fram och tillbaka till Taxinge. När MT/Måsen möter honom har tåget anlänt i hamnen och väntar på att vända för att köra tillbaka till Taxinge via Mariefred och Läggesta. Dag Bonnedal är nöjd.  

– Allt har gått bra. Det har varit mycket folk, konstaterar han.  

Det har varit populärt att åka med museijärnvägen den här dagen och alla har fått samsas i vagnarna. Passagerna har som vanligt bestått av människor av alla slag. Till museijärnvägen kommer både de specialintresserade, som har en särskild passion för tågvärlden och de som kanske kommer för första gången och besöker den historiska miljön och åker i de små tågen.  

 

Läs även:

Lämna ett svar