Sörmländskt samarbete när Taxinge slott väljer ekologiskt och närproducerat från Warbro kvarn

av Mariefreds tidning/Måsen

Inför sommarsäsongen 2023 väljer Taxinge slott, eller ”kakslottet” som det kallas i folkmun att gå över till ekologiskt mjöl, närproducerat och närodlat av Warbro kvarn i Sköldinge.

– Det känns fantastiskt att få bli leverantör till norra Europas största kakbord, och till ett så stort och starkt varumärke, säger Ida Lindberg Klausen, vice VD på Warbro kvarn.

Slottskaféet på Taxinge slott utanför Nykvarn är ett populärt besöksmål som erbjuder minst 65 olika bakverk i sitt stora utbud. En välkänd gastronomisk destination med en blandning av smörgåsar, tårtor, kakor och bakelser. Kafét tillsammans med slott, park och badplats lockar i dag över 200 000 besökare varje år.

Under våren 2023 inleddes dialogen mellan Taxinge och Warbro kvarn och inför högsäsongen är samarbetet nu igång.

– Vi provbakade med mjöl från Warbro kvarn och resultatet blev utmärkt, det känns både bra och rätt att jobba med nära leverantörer när det är möjligt, säger Åsa Fimmerstad som är VD på Taxinge slott.

Warbro kvarn i Sköldinge förädlar ekologiskt spannmål till olika mjölprodukter, och har en extra stor passion för kultrupsannmål. Odlingarna sker i nära samarbete med odlare i Sörmland och Mälardalen. Alla produkter är ekologiska och kunderna finns över hela landet.

– Vi säljer framför allt våra produkter till kunder som fokuserar på matbröd, därför känns det extra roligt med en stor ny kund som har sitt huvudsakliga fokus på konditori,  säger Ida Lindberg Klausen.

Förutom att baka med mjöl från Warbro kvarn så kommer Taxinge slott även att erbjuda konsumentförpackningar från Warbro kvarn i slottsbutiken.

Läs även:

Lämna ett svar