Branden utanför Åkers styckebruk är omringad 

av Katrin Nilsson

Den brand som utbröt söder om Åkers styckebruk under lördagen inringades under söndagen men Räddningstjänsten jobbar fortsatt med släckningsarbetet under veckan.  

Det var under lördagen som boende i Åkers styckebruk kunde känna lukten av brandrök. Man kunde också se rökpelare stiga upp söder om Åker och Räddningstjänsten meddelade att det brann i närheten av Göksjön. Räddningstjänsten larmades vid trettontiden och vid tre var också helikopter på plats för att brandbomba.  

På plats för att släcka elden fanns inledningsvis brandpersonal och fordon från fem kommuner. Dessutom fick man hjälp med vattenbombning från två helikoptrar. Röken från branden syntes över ett stort område och lukten var tydlig både i Åkers Styckebruk och Strängnäs. De som deltagit i släckningsarbetet och bidragit med resurser och utrustning är Strängnäs, Mariefred, Åkers Styckebruk, Nykvarn, Gnesta, Gåsinge, Sparreholm och Eskilstuna. Efterhand som branden avtar trappar man ner närvaron på platsen. 

Läs även:

Lämna ett svar