Lena Sjöblom valdes till årets “Min lärare” 

av Malin Rosén
Lena Sjöblom har arbetat som lärare i 45 år och trivs fortfarande.

Lena Sjöblom är lärare på Paulinska skolan i Strängnäs och blev nyligen utsedd till “Min lärare” år 2023. Bland 3000 nominerade blev det Pauliska-elevernas motivering som avgjorde saken för juryn. 

Lena blev glatt överraskad över att bli tilldelad titeln och rörd över elevernas motivering. Enligt eleverna i 6A, som skrev motiveringen, finns hon alltid där för eleverna, är rättvis och är varken för sträng eller för lugn. Hon ser även till att alla mår bra, hjälper alla lika mycket, och får klassen att kännas som en familj. Lena som är mentor för klass 6A, blev tårögd av motiveringen.  

–  Jag gör ju bara mitt jobb. Det är otroligt ärofyllt att få det här, särskilt eftersom det är barn som lämnar in motiveringen, säger Lena. 

Priset delades ut av Sveriges Television och Lilla Aktuellt. Under en lektion smög en reporter och en fotograf in och överraskade Lena och klassen.  

Nu har Lena arbetat som lärare i 45 år. Hon trivs fortfarande med sitt yrke och tycker att det är särskilt roligt när hon ser att eleverna förstår något som de tidigare tyckte var svårt. Lena trivs bäst på mellanstadiet,r eleverna oftast följer hennes anvisningar men har egna åsikter – vilket gör att det blir spännande diskussioner. 

–  Det bästa med att vara lärare är alla möten med eleverna, att få vara med och påverka deras framtid. Lite i alla fall, säger Lena.   

Överraskningen och prisutdelningen går att se på SVT play. 

Läs även:

Lämna ett svar