Måltidsenheten fick diplom för sin ekomat 

av Malin Rosén

Nyligen fick måltidsenheten i Nykvarns kommun diplom för sin ekologiska mat. Under 2022 var 48 procent av måltidsenhetens inköp i Nykvarns kommun ekologisk, varav 28 procent var ekologisk mat från Sverige. För detta hyllades måltidsenheten med diplom från Ekomatsligan. 

Ekomatsligan är en rankning avseende landets kommuners och regioners ekologiska inköp. Varje år samlar den ideella föreningen Ekomatcentrum in statistik från offentlig sektor för att se hur utbudet av ekologisk mat utvecklas. För att fira kommunernas och regionernas insatser arrangerar Ekomatsligan årligen en diplomeringsceremoni. För att få ett diplom måste kommunernas inköp bestå av minst 30 procent ekologiska matprodukter, räknat i kronor. Fram till 2030 är det nationella målet 60 procent inom den offentliga sektorn. 

Läs även:

Lämna ett svar