Välkomna till Enhörna hembygdsförening

av Mariefreds tidning/Måsen

Den 6 juni samlades enhörnaborna vid Enhörna hembygdsmuseum för årets firande av Nationaldagen. Det vankades fanborg, tal, körsång samt kaffe och te, kaka, glass och korv till försäljning. De som ansvarar för Enhörna hembygdsförening berättar vidare att hembygdsmuseet håller säsongsöppet söndagar från 11 juni till och med september.

Några nyheter i hembygdsmuseet är en aktuell utställning om Hemvärnet, Lottakåren och Röda korset. En inredd sängkammare från 1800-talet och ett vackert linneskåp för förvaring av broderade lakan och krusade örngott är också nytt för i år. I fornminnet Kungsgården Husaby är stigarna spånlagda och bänkar och bord finns utsatta.

– Ta med familj och vänner för en utflykt eller en spännande skattjakt, hälsar de ansvariga i föreningen.

Andra roliga aktiviteter är kafferepet den 23 juli, marknaden den 27 augusti och mopedrallyt den 10 september.

Museet är öppet för alla och ligger nära Överenhörna kyrka där buss 787 stannar. Som avslutning hälsas vi alla välkomna.

– Kom och upplev våra utställningar och fotogalleri. I vårt café finns fika med hembakt bröd, glass och trevliga produkter till försäljning. Välkomna!

Läs även:

Lämna ett svar