Svalkande glass i Mariefred 

av Katrin Nilsson
Kornelia Karlsson kommer att jobba på glassbaren hela sommaren.

Glassäsongen har inletts och det är inte svårt att få tag i den här frusna populära efterrätten i Mariefred. Förutom att det går att köpa på varenda restaurang och butik finns det några rena glassetablissemang. Nytt för i år är Odd Jennys Ice Cream som dykt upp där Strömmingsboden förr låg. 

– Det är superkul och vi har fått väldigt många positiva reaktioner, säger Kornelia Karlsson, som kommer att jobba på glassbaren hela sommaren.

Odd Jenny’s säljer bägare och våfflor med olika blandningar av mjukglass, hårdglass, bär, grädde med mera. Det går att köpa en färdig kombo eller välja bland de många tillbehören själv. De säljer bara Siaglass. 

– En populär smak är brynt smör och popcorn. Sedan gillar många de olika sorbéerna, och alla menyglassarna som Berry Cup, berättar Kornelia. 

Mariefreds hamncafé ligger vackert.

Ytterligare ett glassetablissemang finns precis bredvid. Det är Mariefreds hamnkafé. Även där kan man få olika glasskombinationer i våffla, eller bägare. De ståtar för året med 25 olika smaker och säljer GB glass.  

Fortsätter man längs med kajen kommer man till Majastugan som ligger vid ångbåtsbryggan. Här kan man få både glass, våfflor samt välja ur en korvmeny och dricka kaffe.  

Mitt på Storgatan finns Två goda ting där man fokuserar på glass och kaffe. Här kan man äta glass från Finnmans kalasglass. Kalasglass är en liten firma, som bland annat tillverkar italiensk ekologisk glass. Dessutom har Två goda ting ett samarbete med det lokala kafferosteriet Solkant.  

Läs även:

Lämna ett svar