Nykvarnslivet – en sommarpodd med personliga berättelser och oväntade historier 

av Malin Rosén

Den 22 juni hade Nykvarns kommun premiär för sin nya podd Nykvarnslivet. Podden ska lyfta fram människorna och platserna i Nykvarn och kommunen hoppas att den ska vara underhållande och inspirerande.  

Podden innehåller personliga berättelser från åtta ykvarnsbor som delar med sig av sin livshistoria och relation till hembygden. Det blir oväntade historier om bland annat slottsspöken, presidenter och socialdemokratiska statsministrar och historiska träffpunkter. Susanne Stamreus är kommunikationschef vid Nykvarns kommun och tror att podden kommer att bli en trevlig upplevelse under sommaren.  

– Vi vill på ett lättsamt och underhållande sätt lyfta fram några av människorna och platserna som gör Nykvarn. Vad passar då bättre än en inspirerande sommarpodd som är enkel att lyssna på från hängmattan, stranden eller kanske på bilsemestern? säger Susanne.  

Podden varvas med längre personliga intervjuer och besök på platser som Bommersvik, Folkets park och Jägarskogen. Det blir sammanlagt åtta avsnitt och bland de medverkande finns jazzartisten Peter Asplund, politikern Märtha Dahlberg och den före detta dialogpolisen Meta Broddare, som var en av initiativtagarna bakom ”nödvärn” – polisens metoo-upprop.  

– Det dyker upp många intressanta och lite oväntade historier i podden, både i de personliga berättelserna och på de platser som besöks. Lyssnarna får också ta del av tips på smultronställen i närområdet och höra ljudet av Nykvarn, säger Susanne. 

De andra medverkande är Åsa Sternrot, Bengt Jägerskog, Åsa Fimmerstad, Fredrik Gezelius och Karolina Fredriksson. Avsnitten kommer att släppas en gång i veckan och finns på Spotify. 

Podden är en del av kampanjen Nykvarnslivet som lanserades av kommunen i början av året. Kampanjen syftar till att öka kännedomen om Nykvarn och lyfta fram det som gör kommunen attraktiv att besöka, uppleva och att bo i. 

Läs även:

Lämna ett svar