Klurigt musikquiz på Callanderska 

av Katrin Nilsson
DUO J2 med Jessica Ahl och Janne Jacobsson spelade låtar som de flesta kände igen.

nga hade samlats för ett musikquiz med 60-talstema. DUO J2 med Jessica Ahl och Janne Jacobsson spelade låtar som de flesta kände igen. Frågorna handlade om allt mellan himmel och jord.  

– Det var likt Filip och Fredriks frågesporter. Man trodde att det skulle bli andra frågor än det blev, sa Elisabeth Hedenstrand som tillsammans med Per Aronsson var den ena vinnande gruppen med 10 poäng.

Solen värmde när DUO J2 drog igång sitt musikquiz. Jessica Ahl delade ut pennor och papper. Sedan drog quizet igång. Frågorna gav anledning att tänka efter lite extra och täckte en stor bredd av olika ämnen. Musiken var från 60-talet och framåt. Här fanns stor chans att bli nostalgisk när de spelade allt från Rod Stewart till Pugh Rogefeldt.  

gra av frågorna var lite kluriga, som hur länge det är möjligt att hålla andan under vattnet, eller vilken kokpunkt bensin har. Oavsett om man hade alla svaren var miljön på Callanderska fin och kaffet och kakorna goda.  

Frågesporten tog plats i Callanderskas fina trädgård.

– Det var ett trevligt initiativ och det blev en härlig kväll, säger Elisabeth Hedenstrand som var med i den ena gruppen som tog hem pris, med 10 av 14 rätt den här kvällen.  

I och med att det var två stycken med samma antal rätt lottades förstapriset ut. Det var ett presentkort på Svenska Kulturpärlor. Det blev Per Aronsson och Elisabeth Hedenstrand som fick det priset. 

De andra vinnarna Elisabeth och Joacim Odell blev stolta ägare till en fin och praktisk tygkasse. 

 

Läs även:

Lämna ett svar