Ceremoni för årets hedersmedborgare i Nykvarn

av Malin Rosén

Den 21 juni mottog Anne-Marie Fimmerstad sitt pris som årets hedersmedborgare i Nykvarn. Anne-Marie grundade Taxinge slottscafé och utmärkelsen delades ut under kommunfullmäktiges sista sammanträde för säsongen. 

1979 grundade Anne-Marie Fimmerstad det kända caféet tillsammans med två väninnor. Med en imponerande kakbuffé och många års arbete har Taxinge slottscafé blivit ett rikskänt besöksmål. Caféet har även blivit en viktig lokal arbetsgivare, särskilt för ungdomar, och tack vare dess stora betydelse för Nykvarn har Anne-Marie Fimmerstad utsetts till hedersmedborgare i kommunen.  

Ceremonin hölls vid Taxinge slott och på plats fanns även kommunens tidigare hedersmedborgare. 

– Det är första gången vi samlar alla hedersmedborgare på det här sättet. Kanske det blir en tradition framöver, säger kommunfullmäktiges ordförande Märtha Dahlberg. 

Varje hedersmedborgare utses efter förslag från allmänheten och utmärkelsen delas ut varje år av kommunfullmäktiges presidium. 

Läs även:

Lämna ett svar