Kommundirektören praktiserade en dag på Lugnet 

av Malin Rosén

Den 30 juni fick äldreboendet Lugnet i Nykvarn ett besök av kommundirektör Steinunn Ásgeirsdóttir. Under dagen fick hon praktisera på äldreboendet för att lära känna personalen och se hur de jobbar. I sommar kommer Steinunn att besöka samtliga kommunala verksamheter för att få en inblick i verksamheterna och personalens arbete. 

Steinunn är utbildad socionom och har en bakgrund inom vård och omsorg. Hon har tidigare varit bland annat hemtjänstchef och boendechef på ett särskilt boende. Att praktisera en dag på äldreboendet Lugnet kändes därför extra roligt. 

–  Här känner jag mig hemma, det ska bli jätteroligt. Jag kommer under sommaren och hösten att besöka alla verksamheter i kommunen för att lära känna så många som möjligt och se hur det jobbar, säger Steinunn. 

Lugnets enhetschef, Anna Smedin, tyckte att det var härligt att Steinunn gick in  helhjärtat för sin praktik. Steinunn, som hade bytt om till vårdpersonalens kläder, kom med inställningen att hjälpa personalen under dagen. 

–  Jag upplever redan nu att det finns en hög kompetens bland medarbetarna i kommunen så jag känner mig trygg, men för mig är det ändå viktigt att vara ute i verksamheterna så att vi kan samarbeta och samverka med varandra. Först då kan vi åstadkomma underverk, sager Steinunn. 

Läs även:

Lämna ett svar