Kulturskolans sätter färg på Strängnäs resecentrum 

av Malin Rosén
Betongpelarna ska smyckas med betongreliefer. I bakgrunden skymtas förra årets konstprojekt med mosaikbilder på tegelväggen intill parken.

Under sommaren har två konstnärer och Kulturskolans ferieungdomar samarbetat för att dekorera en portal vid Strängnäs resecentrum. Med betongreliefer och mosaikbilder ska de skapa en fantasifull portal in till parken som ligger nedanför resecentrum. 

Förra sommaren skapade Kulturskolans ferieungdomar mosaikbilder till tegelväggen som ligger vid parken. I år fick åtta ferieungdomar assistera konstnärerna Telma Castro och Stanislaw Lux, med ytterligare utsmyckning av de betongpelare som står i anslutning till parken.  

Till portalen har ungdomarna fått skapa betongreliefer som kommer att fästas på betongpelarna. De har också fått tillverka mosaikbilder som kommer att bilda en slags tröskel mellan pelarna. Även allmänheten har fått vara med och bidra till konstverket genom en öppen verkstad inne i resecentrum. Där fick alla som ville skapa mosaikbilder. 

Konstprojektet initierades av Strängnäs kulturskola och Louise Kvarby är projektledare. För närvarande har parken nedanför resecentrum inget officiellt namn utan det pågår ett planarbete för området. Detta innebär att konstverken kan komma att behöva flyttas till andra platser i framtiden, men till dess får de pryda parken.  

Under fredagen den 30 juni kommer avslutningen av konstprojektet att firas med en vernissage i parken.  

Läs även:

Lämna ett svar