Sommarensembeln intar gatorna med musikunderhållning och turistinformation

av Mariefreds tidning/Måsen
Maximilian Eklund, Tindra Möller Björö och Nathalie Karlsson bildar årets Sommarensembel och tycker att det ska bli roligt att få spela musik samtidigt som de är turistvärdar för Strängnäs kommun.

I sommar bjuder kommunens turistvärdar på både underhållning och guidning. Tillsammans bildar turistvärdarna Maximilian Eklund, Tindra Möller Björö och Nathalie Karlsson musikgruppen Sommarensembeln, som kommer att ta sig runt i kommunen för att arrangera spontana konserter och samtidigt informera turister.   

Med en lådcykel och gitarrer kommer de att besöka gator och torg, samt förskolor och äldreboenden, för att spela musik och ge turistinformation om kommunen. Nathalie, Maximilian och Tindra är elever på Kulturskolan i Strängnäs och ser fram emot att få kombinera sitt musikintresse med sitt sommarjobb hos kommunen.  

–  Det kändes jättekul att få frågan om detta, även om det också var nervöst. Vi alla spelar musik via Kulturskolan och den delen känner vi oss säkra på. Att kombinera det med att också vara turistinformation var spännande. Bemötandet idag på premiären har varit bra och lugnat nervositeten vi hade, säger medlemmarna i sommarensembeln. 

Initiativet är nytt för i år och Anette Lilja, som är turismansvarig vid Strängnäs kommun, berättar att idén tillkom i våras efter diskussioner kring sommarens turistvärdar och vad de kan göra utöver sina ordinarie arbetsuppgifter. Hon tror att det blir ett härligt inslag för ungdomarna och kommunen då de även firar 500-årsresan.  

–  Vi ställde frågan till Kulturskolan och sen tog det inte lång tid innan vi hade vår sommarensembel. Just det här året är perfekt för att testa nya saker och bjuda på lite mer från kommunens håll, då vi redan firar och gör detta år extra speciellt på så många andra sätt i samband med 500-årsresan, säger Anette. 

Läs även:

Lämna ett svar