
Att ha hand om loppisen på hembygdsföreningen är ett kärt nöje tycker Leif Karlsson, som gärna står och tar emot kunder i den blommande trädgården.
– Det är fullt ös. Jag pratar mycket med folk som kommer från alla världens hörn.
När man stiger in i den lilla loftboden får man vara noga med att ducka så att man inte slår i huvudet. Väl inne finns en rikedom av föremål av olika slag. Precis till vänster står tavlor utplacerade på en trappa. Bredvid dem hänger gamla fiskeredskap. Tavlorna kan man köpa, men fiskenäten är en del av utställningen.

Utställningen fortsätter längst med väggarna med äldre verktyg och jordbruksredskap. De många loppisprylarna står uppställda på bord och hyllor och ibland blandas de med utställningsföremålen.
Leif är en av dem på hembygdsföreningen som har valt att engagera sig i loppisverksamheten. Möbler, prydnadssaker, smycken och annat som finns på loppisen har skänkts av människor som vill stödja hembygdsföreningen. Alla intäkter går till verksamheten på Callanderska.
– Det är både gamla och nya saker som vi får in, berättar Leif.
Att Leif valt att jobba med loppisen beror på att han gillar äldre prylar och kuriosa av olika slag.
– Jag tycker att det är kul med gamla saker.
Loppisen är populär och ofta får man vänta på att få plats, så man kan komma in i boden och titta. Allting säljs rätt snabbt.
– Man hinner inte fästa vid något. Man ser en fin tavla på morgonen och på kvällen är den försvunnen.