Folkfest när Postkodlotteriet återvände till Strängnäs 

av Jennifer Lundkvist
Postkodfesten landade nyligen i Strängnäs och den 1 augusti blev det folkfest i Ugglans park. 16 vinnare i postkoden fick ta emot guldkuvert av Christian ”Kicken” Lundqvist.

Augusti månad inleddes med sol, underhållning och guldregn i Ugglans park – när Postkodlotteriet delade ut två miljoner kronor till ett gäng lyckliga grannar. 

Den 1 augusti besökte Postkodlotteriet återigen Strängnäs för att dela ut vinster. Det var 2014 som produktionen senast besökte Strängnäs kommun. Dagen till ära var det uppehållsväder i Ugglans park, som var fylld till brädden av glada grannar. 

Christian ”Kicken” Lundqvist fick inledningsvis hjälp av Idol-fyran Ludvig Turner och tillsammans framförde de låtar som Somliga går med trasiga skor”, ”Sommaren är kort”,r publiken stämde in med allsång och Lyckliga gatan,r Ludvig gjorde om texten för att bli mer lycklig. 

För att kicka igång postkodfesten frågade Kicken publiken om de var taggade, men han var inte helt nöjd med gensvaret han fick och frågade då istället ”Eskilstuna, mår ni bra?”. Förvånande blickar och sus spred sig i publikhavet, varpå Kicken skrockande konstaterade att Strängnäs nu minsann vaknade till. 

Erika Lindvall var först upp på scenen för att dra sitt guldkuvert. Bland dagens vinnarna fanns även Lina Isaksson och mamma Camilla Isaksson samt Linas närmaste granne Timo Hattberg.

Kicken ledde publiken igenom olika ”påor” och inslag, som att skratta, gapskratta, lågmält skratta och samtidigt applådera, gapskratta och applådera samt att skratta och applådera samtidigt som man viftade med sina checkar. 

Totalt skulle två miljoner kronor delas ut. Alla medlemmar med postnummer 645 32 vann 4902 kronor per lott medan alla i den vinnande postkoden vann 43364 kronor per lott. 16 lyckliga vinnare fick kliva upp på scenen, bland annat Camilla Isaksson och dottern Lina Isaksson som bor på samma gata. 

–  Det känns jättekul, säger Lina chockat. Jag har ingen aning om vad jag ska göra för pengarna, men vi har nyligen köpt en kök så det går väl till det. 

Linas närmaste granne är Timo Hattberg som drog hem över 200 000 kronor med sina fem lotter. Han berättade skämtsamt för Kicken att han skulle köpa ett trumset och ville ha tips på vilket märke han skulle satsa på. 

–  Det är omtumlande, säger Timo. Helt galet! Kicken gav mig tips om Yamaha, det lirade jag som ung också. 

Storvinsten gick dock till 83-åriga Elsie Andersson som inte bara vann 43364 kronor på sin lott, utan också en Volkswagen ID.4 värd 627 599 kronor. En minst sagt chockad Elsie gömde sig bakom checken en stund innan hon med gråten i halsen fick en stor kram av Kicken. 

83-åriga Elsie Andersson vann en elbil från Volkswagen värd 627 599 kronor.

Det är inte bara medlemmar och grannar som vinner i Postkodlotteriet. Varje år delar man ut mer än en miljard kronor till välgörenhet. Visionen går ut på att världen behöver starka ideella organisationer och därför går Svenska Postkodlotteriets överskott till 60 olika ideella organisationer. 

Efter några pauser och omtagningar på grund av kyrkklockor och brandbilssirener kunde man hur som helst konstatera att folkfesten var ett faktum och att de 300 bullarna som bakats gick åt på rekordtid. Nu håller strängnäsborna tummarna för att det inte dröjer nio år till nästa besök och att en grannyra kanske landar i närområdet inom en snar framtid. 

Läs även:

Lämna ett svar