Nu flyttar Holger Seidels barnmottagning till Mariefred

av Katrin Nilsson
Holgers privata barnmottagning har tidigare hyrt in sig på Strängnäs vårdcentral men flyttar från och med första september till Mariefred.

Efter 13 år i Strängnäs kommer patienter nu att få träffa Holger Seidel på Mariefreds vårdcentral istället, men Holger understryker att det inte blir en stor förändring.   

– Mottagningen blir likadan som förut. Vi behåller patienterna och nästan hälften av dem kommer från Mariefred, Stallarholmen och Åker.

Holgers privata barnmottagning har tidigare hyrt in sig på Strängnäs vårdcentral men flyttar från och med första september till Mariefred. Mottagningen tar i huvudsak mot astma- och allergipatienter. Ofta får man en remiss från vårdcentralen. I dagsläget har man cirka 4000 barn skrivna på mottagningen.  

Holger är själv nöjd med att komma till Mariefred. Bland patienterna har reaktionerna varit blandade efter beskedet om flytten.  

– Mariefredsborna är väldigt glada medan Strängnäsborna inte är riktigt lika nöjda. 

Bodil Persson verksamhetschef på vårdcentralen i Mariefred ser fram mot att få samsas med den nya barnmottagningen. 

– Vi är jätteglada för det. Det blir positivt för oss. Han kommer in och har två rum på vårdcentralen. Vi kommer att träffas dagligen och det blir ju en fördel.  

Mariefreds vårdcentral ligger centralt och har ungefär 40 anställda. Här finns allmänläkare, BVC, dietist och distriktssköterskemottagning, psykologer, kuratorer, rehabkoordinator, samordningssköterska för multisjuka och äldre, fysioterapeut med mera. Vårdcentralen har också ett labb med provtagning, vilket är en resurs som man förmodligen också kommer att kunna dela med den nya barnmottagningen.  

Bodil understryker att det fortfarande kommer att vara två helt skilda verksamheter.  

Holger Seidel

– Han har sin egen mottagning i privat regi, men det är klart att vi kan samverka på sikt. Dessutom tänker vi att han kan ha specialistmottagning för våra barn som vi nu remitterar någon annanstans, men vårt arbete påverkas inte av att han kommer hit.  

Barnmottagningen kommer att flytta in i två rum. 

– Det är precis den mottagningen som han har haft i Strängnäs.  

För att göra plats för den nya barnmottagningen fick man organisera om en smula på vårdcentralen.  

– Det var två av våra mottagningsrum som vi roddade om lite och frigjorde. Sedan kommer vi ha gemensamma omklädningsrum, personalrum och väntrum, så vi samsas. Det kommer gå jättebra.  

– Vi ser fram emot att Holger kommer och blir sambo med oss. Det ska bli jätteroligt.  

Utanför Mariefreds vårdcentral finns patientparkering och också bussar från Strängnäs som stannar på hållplatsen nära intill.  

– Det blir inte några stora förändringar. Det är mest att patienterna måste hitta oss nu, förklarar Holger.  

Läs även:

Lämna ett svar