Höst med allt från filmmys till Halloweenfest på Mötesplats Enhörna

av Katrin Nilsson
Ibland har man också haft serveringen ute.

Fotbollsturnering, akvarellkurs, kubbspel och mys i soffhörnan med popcorn och film. Det händer alltid någonting på Mötesplats Enhörna. Ida Ivanov som jobbar som kultur- och fritidssamordnare är motorn som driver verksamheten och lyssnar på alla önskemål som kommer från besökarna.  

– Du välkomnas med öppen famn. Det spelar ingen roll vem du är, var du kommer ifrån eller vad du har för bakgrund.

Ofta låter Ida besökarna komma med idéer.  

– De får vara med och bestämma. Det har de nog tyckt varit roligt för de kommer tillbaka varje dag. Det är väldigt många som träffas här.  

Mötesplatsen har en bred målgrupp med besökare som har skilda intressen och olika ålder. Vissånger kan till exempel tilltala några Enhörnabor, tror Ida.  

– Jag tänker ut aktiviteter som passar olika grupper. Nu håller jag på att kolla om vi kan få hit en trubadur som kör Cornelis Vreeswijk och ha spelning där vi serverar lite lättare lunch och gott fika.  

Ungdomarna kommer ofta på eftermiddagen och kvällen medan de vuxna är där på dagarna. Den yngre målgruppen anländer för det mesta direkt när skoldagen är slut.  

–  De kommer som ett litet lämmeltåg från bussen. Det är så kul att se. De springer över planen, för vi har en soffa och en liten myshörna. Dit vill man vara först. Annars kommer de hit för att käka mellis och kanske spela biljard. Sedan har vi har pingisbord och VR-glasögon, och annat. 

Under sommaren har Ida hittat på roliga saker att göra ute. 

Mötesplatsen har en bred målgrupp med besökare som har skilda intressen och olika ålder.

– Vi har haft kubbturnering och en gång ställde vi pingisbordet utomhus och jag kokade korv och tog ut hela kiosken för att det ska bli lite kul och annorlunda.  

Nyligen kom ett förslag om att ha en fotbollsturnering.  

– Jag sa bara, visst det kör vi på. Det är en äng eller en fotbollsplan som ligger här i Ekeby, så om bara vädret tillåter kör vi fotbollsturnering nästa fredag. Jag fixar lite vinster och sedan tar jag med mig popcorn och saft och alla får någonting när de är där. De är jättetaggade. 

Besökarna kan också komma med förslag som de vill göra här och nu.  

– De kanske säger plötsligt att de vill spela bingo. Då säger jag, absolut, det kan vi göra.  

Det är också viktigt för Ida att man ska ha råd att fika och äta på mötesplatsen. 

– Det är väldigt förmånliga priser och vi serverar allt från smörgås och kaffe till pannkakor, hamburgare, korv med bröd, lite gott fikabröd och sen massa godis. Det är ganska populärt. 

Ibland är det filmkväll och drar Ida fram sofforna och riggar surroundsoundet och projektorduken. 

– Idag kör vi Tillbaka till Nordpolentill ungefär klockan åtta. Då kommer de äldre och då tänker jag att vi drar igång en film som passar dem. 

En stor händelse på mötesplatsen under hösten är Halloweendiskot. 

– Det är vårt största disco eller man kan säga fest. Vi har det varje år och det är två stycken i styrelsen som verkligen älskar det här med Halloweentema. I vanliga fall brukar de spöka ut sitt hus här i Enhörna jättemycket och de släpar också hit massa skelett och annat till mötesplatsen. Så nu blir det tokutspökat och vi kör pris för bästa kostym med mera. Det blir lite extra utav allting. 

Under kvällen är kiosken öppen som vanligt men eftersom Ida är bra på att baka tänkte hon förbereda något extra.  

– Jag brukar baka cake pops,jag tänkte att jag bakar dem med svart choklad. Man kan färga chokladen och sätta dit små ögon och ben på dem så vi får spindlar till Halloween, förklarar Ida Ivanov. 

– Jag jobbar nog kvar några år på mötesplatsen. Jag trivs fruktansvärt bra.  

Läs även:

Lämna ett svar