Taket på för första byggnaden av totalt 300 000 kvm logistiknav i Strängnäs

av Mariefreds tidning/Måsen

våras tog Panattoni sitt första spadtag för ca 300 000 kvm i Strängnäs. Målsättningen för den framstående utvecklaren av logistik-och industrifastigheter är att skapa ett logistiknav, Panattoni Park Strängnäs, som ska stärka kommunens näringsliv med projekt som kan generera hundratals arbetstillfällen. Igår samlades omkring 80 personer för att fira att taket på den första fastigheten på 47 000 kvm är lagt.

Panattoni Park Strängnäs, har ett perfekt läge ur logistiksynpunkt. Nära Sveriges i särklass största konsumtionsmarknad Stockholm, precis där E20 och 55an möts, med bra kommunikation ut i resten av landet och Skandinavien.

Sedan 2021 har Panattoni etablerat sig som en tung aktör med flera pågående projekt i Norden. I juni 2022 genomfördes ett historiskt stort markförvärv av Kilenkrysset och i mars togs det absolut första spadtaget för fastigheten i Strängnäs. Igår samlades omkring 80 personer tillsammans för att fira ytterligare en stor dag för projektet när taket lades på plats.

– Hela projektet har löpt på enligt plan och vi är glada att kunna visa för intressenter att vi kan gå från ord till handling på kort tid, säger Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director för Panattoni Sverige. Såväl näringslivet som politiken i Strängnäs genomsyras av en positiv anda och bra klimat, vilket är väldigt bra förutsättningar när vi tillsammans ska lyckas skapa detta logistiknav.

Med på plats var även Jacob Högfeldt, Kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs Kommun:

– Vi är väldigt glada över att Panattoni har valt att bygga i Strängnäs. Det bekräftar vårt starka läge mitt i Mälardalen med närhet till en stor arbetsmarknad och med goda kommunikationsvägar.

Ove Nilsson, Vice VD Kilenkrysset, fortsätter:

– Vi på Kilenkrysset är imponerade av den byggnadsprestation som Panattoni genomför på detta markområde. När vi under sommaren 2022 sålde marken hade vi som förhoppning att kommande byggnationer skulle vara inflyttningsklara som tidigast hösten 2024, vilket vi nu kan se förväntas bli betydligt tidigare. Samarbetet med Panattoni fungerar väldigt bra, det är enkla människor med rak kommunikation vilket stämmer väl överens med det arbetssätt vi har inom Kilenkrysset. Panattonis satsning knyter också väl an till Kilenkryssets exploateringsplaner i området gällande gröna transporter.

Enligt Panattonis affärsmodell så byggs de första anläggningarna på spekulation i Strängnäs, det vill säga att man inte behöver invänta någon tilltänkt hyresgäst innan spaden sätts i marken. På så vis kan man tillföra moderna, BREEAM certifierade fastigheter i ett högt tempo till marknaden som också går att anpassa efter hyresgästens behov. Beräknad inflyttning i den första fastigheten på 47 000 kvm beräknas ske under första kvartalet av 2024 och redan nu finns flera spekulanter. Samtidigt reses nu stommen för en fastighet på 23 000 kvm som ska vara klar för inflyttning under andra kvartalet av 2024.

– Panattoni Park Strängnäs kommer kunna erbjuda många olika lösningar, vi bygger även BTS-anläggningar på 10 000 kvm – 65 000 kvm som är redo 5 månader efter ett signerat kontrakt, säger Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige.

Läs även:

Lämna ett svar