Filminspelning i Åkers styckebruk 

av Katrin Nilsson
Filmen Let go baseras på ett manus av Josephine Bornebusch som också gör huvudrollen.

Produktionsteamet för filmen Let go söker nu statister som kan vara med i scener som ska spelas in i Åkers styckebruk. Filmen baseras på ett manus av Josephine Bornebusch, som också gör huvudrollen. 

Det är Warner Bros som producerar filmen Let go till Netflix. Huvudpersonen Stella (Josephine Bornebusch) ger sig efter stora problem i familjen och ett oväntat besked som vänder upp och ned på allt, ut på en resa. Hon tar med sig sin krisande familj för att de ska få en ny start tillsammans.  

Netflix är i det här skedet ganska förtegna om produktionen som är i ett tidigt skede.  

–  Filmens detaljerade handling kommer vi gå ut med längre fram, berättar Rebecka Källquist, PR manager på Netflix. 

Detta gäller också vilka skådespelare som medverkar förutom Josephine Bornebusch. Var i Åker inspelningen kommer äga rum får man reda på ifall man ska vara med och statera.   

– Exakt var vi filmar är inget vi går ut med brett i förväg, då vi inte kan ha publik på filminspelningar tyvärr, berättar Rebecka.  

Nu söker de statister för scenerna i Åkers styckebruk ett antal datum i oktober och november. Delarna av filmen de spelar in i Åker kommer i filmen att föreställa andra platser. Vilka ställen det är kan de inte avslöja, men det är några olika situationer där de vill ha medverkande.  

– De som staterar kommer bland annat att spela publik under en tävling i filmen. Sen finns det även scener på en restaurang, där de ska vara restauranggäster. 

Filmteamet är svenskt. Den första inspelningsdagen i Åkers styckebruk blir preliminärt 30 oktober och den sista 14 november, om allt går som planerat. 

– De som vill delta som statister får jättegärna anmäla sitt intresse till statist.letgo@wbitvp.se. Efter det kommer alla som blir bokade få detaljerad information om vilka kläder vi önskar de har på sig, förklarar Rebecka.  

Läs även:

Lämna ett svar