Club Leo sägs bli årtiondenas fest 

av Jennifer Lundkvist
Magriffe Attack hoppas att Club Leo kommer att pigga upp i höstmörkret och Fredrik Åström utlovar en fartfylld kväll på värdhuset.

Den 11 november är det dags för årets fest på Gripsholms Värdshus, eller snarare årtiondenas fest som man också kan kalla det. Med fokus på 80- och 90-tal kommer det att bli en helkväll i nostalgins tecken. 

Idén kom från den lokala guldsmeden Magriffe Attack, som uppmärksammat att det finns många i Mariefred som är födda på 70-talet och ville skapa en fest för den målgruppen. 

–  Bakgrunden till Club Leo är att det är jättekul med kvällar med dans och fest, men jag har ingen aning om hur man styr upp en sådan kväll, säger Magriffe. 

Hon kontaktade då Martin Hedman på Rootsy som hjälpte henne att strukturera upp hennes vision om en nostalgikväll. Namnet kom efter Magriffes stora idol, lejonet Leo. 

–  Det är många som gör sådana här temakvällar, men namnen blir ofta lite pretentiösa och töntiga. Då frågade jag Martin vad han tyckte om ”Club Leo”. Det ligger fint i munnen också. 

Trots att det kommer att bli en helspäckad kväll långt in på småtimmarna, kommer det också att bli en städad kväll. Åldersgränsen för festen är nämligen satt till 25 år. På agendan står quiz, standup och DJ, men man kan också välja att bara komma och lyssna på standup och äta middag. I baren kommer det att serveras Chili con carne, som är en klassisk afterski-rätt. 

 

Kvällen inleds med 80- och 90-talsquiz signerat Hans Abrahamsson. Därefter blir det standup med Svea Sigmond och Dominic Henzel – känd som Sudden i filmen G. DJ för kvällen blir Henrik Olsson, känd från SVT och programmet Voxpop. Han är även bekant med Magriffe på ett privat plan och har en stor kännedom om musik. 

–  Vi har också bjudit in två mariefredsprofiler i form av Martin Kruus och Paulina Wallde, som får välja och spela sina favoriter från 80- och 90-talet. 

Magriffe berättar att hon har fixat lite knasiga prisertill vinnarna av quizen, men vill inte avslöja vad det kan vara. Klädkod för kvällen finns inte, men hon säger att man gärna får gräva djupt in i garderoben och hitta något från förr. 

–  Man får klä sig tidsenligt om man vill, men det är inget krav. 

Platsen för den stora festen blir Gripsholms värdshus i Mariefred. Fredrik Åström som är VD för Svenska kulturpärlor berättar att biljetterna släpptes förra veckan och beroende på resultatet kan det bli ett återkommande fenomen i Mariefreds höstmörker. 

–  Det blir verkligen en fullmatad kväll, säger Fredrik. Vi gör det här i samarbete med Magriffe och Martin, sen får vi utvärdera och se hur det faller ut på alla plan. 

Fredrik frågar skämtsamt Magriffe om hennes kända Leo-utstyrsel kommer att följa med på kalaset, men hon tror att den kanske blir för varm för att använda. Någon roll kommer den i alla fall att få spela. 

Biljetterna säljs via Tickster och kostar 295 kronor. 

–  Vi hoppas på en rolig och fartfylld kväll, avslutar Fredrik. 

Läs även:

Lämna ett svar