Stallarholmsbo utkommer med tredje boken på ett år

av Mariefreds tidning/Måsen

Den 3:e november utkommer romanen Hennes vilda längtans blomma på Visto förlag.

Författaren Kukkamariia Valtola Sjöberg är bosatt i Stallarholmen.

Det här är din tredje bok som publiceras på ett år, hur är det möjligt?

–  Jag arbetar heltid med annat än skrivande, men all min fritid går åt till min kärlek till böcker både i form av att skriva och läsa så mycket jag hinner, berättar Kukkamariia.

Hennes vilda längtans blomma är en bok full av kärlek och passion som utspelar sig i Åbo 1791.

–  Jag är något av en historienörd som intresserar mig för olika platser och tider, därför ville jag skriva en roman som är skriven i Jane Austens anda och som är kryddad med extra allt: kärlek, spänning och passion, berättar Kukkamariia.

Huvudpersonen Elisabeth Lorentz är en ung kvinna med en stark vilja att leva ett självständigt liv i en tid när kvinnors liv var starkt begränsat.

–  Tyvärr vill vi inte alltid komma ihåg hur kvinnors liv har varit genom historien, och ofta fortfarande är i olika delar av världen. Även om Elisabeth är en påhittad karaktär och de exakta omständigheterna är hämtade ur min fantasi så är hennes öde och det som händer i boken något vi alla kan lära oss av, även i vår tid, säger Kukkamariia.

Hur är det vara författare i Stallarholmen?

–  Det finns ett otroligt kreativt klimat i Stallarholmen och jag deltar på olika festivaler, marknader och bokevenemang i både Mariefred, Stallarholmen och andra delar av landet för att dela min kärlek för skrivande och böcker. Det är en spännande utmaning att nå ut med sina böcker till läsare, berättar Kukkamariia.

Läs även:

Lämna ett svar