Tv-profilen Patrick Grimlund – älskad och saknad

av Malin Rosén
Minnesplats för Patrick Grimlund vid en av fotbollsplanerna på Hammarens IP i Mariefred.

Söndagen den 8 januari avled 50-årige Patrick Grimlund i samband med en bilolycka utanför Mariefred. Han bodde tillsammans med sin fru Sara och deras barn utanför Taxinge i Nykvarn och var mest känd som en av ekonomerna och programledarna i tv-programmet Lyxfällan.

Många vittnar om det stora tomrum som Patrick lämnar efter sig bland nära och kära, grannar, vänner, bekanta och kolleger. Hans fru Sara skrev en tid efter olyckan ett långt inlägg på instagram, där hon uttryckte sin sorg och förtvivlan kring den oväntade bortgången: “Vi är helt förkrossade och chockade. Jag vet inte hur jag ska trösta barnen, hur vi ska hitta nåt fast att hålla oss i, hur timmarna och dagarna ska fortlöpa, hur livet ska kunna gå vidare. Sorgen och förtvivlan är bottenlös.”

Dagen före bilolyckan deltog Patrick i ”Kändismatchen” i Mariefred.
Många vittnar om det stora tomrum som Patrick lämnar efter sig bland nära och kära.

Även hans nära vän och kollega Magnus Hedberg, som programledde ”Lyxfällan” tillsammans med Patrick, kommenterade hans bortgång på instagram: ”Patrick, min radarpartner och vän. Är fortfarande i total chock och fullständigt förkrossad.”

”Sorgen och förtvivlan är bottenlös”, skrev Patricks fru Sara på Instagram några dagar efter olyckan.

Bland mycket annat har både Patrick och Sara länge varit engagerade i IFK Mariefred. Dagen före bilolyckan deltog Patrick i den så kallade Kändismatchen, som var en välgörenhetsmatch i ishockey till förmån för Börje Salmings ALS-stiftelse. Hela familjen var på plats och Sara ledde konståkarnas uppvisning i matchpausen. 

Mariefredsbon Anders Steiner var huvudarrangör för matchen och berättar att Patrick spelade Kändismatchen för andra året och var en i gänget bland de före detta NHL-stjärnorna.
– Patrick var en engagerad och uppskattad ledare och förälder i IFK Mariefred, där hela familjen är involverad i ishockey, fotboll och konståkning, säger Anders Steiner. 

Under veckan har man upprättat en minnesplats för Patrick Grimlund vid fotbollsplanen framför IFK-hallen. Vid minnesplatsen ligger hans gamla fotbollströja som han spelade med som ung.

Läs även:

Lämna ett svar