Hon blir Nykvarns nya kommundirektör

av Malin Rosén
Steinunn Ásgeirsdóttir kommer att tillträda som den nya kommundirektören i Nykvarns kommun. Foto: Nykvarns kommun

Steinunn Ásgeirsdóttir har nu utsetts till Nykvarns nya kommundirektör. Hon arbetar för närvarande som förvaltningschef på Patientnämnden i Region Stockholm och kommer att tillträda sin tjänst  i Nykvarn den 5 juni.
– Steinunns gedigna erfarenheter och trygga ledarskap kommer passa oss i Nykvarns kommun perfekt. Jag är stolt och glad över att ha rekryterat Steinunn, säger Anders Önbäck, kommunstyrelsens ordförande (S).

Steinunns CV inkluderar en masterexamen och en socionomutbilning med lång erfarenhet inom offentlig verksamhet. Hon har tidigare varit Stadsdelsdirektör i Stockholms stad och förvaltningschef i Botkyrka och blev utnämnd till årets offentliga chef 2018.

–Jag ser verkligen fram emot uppdraget som kommundirektör i Nykvarn. Det finns så mycket positivt med Nykvarn har jag fått höra och jag hoppas att jag ska kunna bidra till att skattemedlen används optimalt med fortsatt hög kvalitet i verksamheterna som inkluderar gott bemötande, säger Steinunn Ásgeirsdóttir.

Vidare ser hon fram emot ett samarbete med politiker och tjänstemän där de kommer att sätta Nykvarn ännu mer på kartan. 

– Vi ska vara en välkomnande kommun med trivsamt boende, lockande arbetstillfällen med bra förskola, skola, äldreomsorg, kultur och fritidsverksamhet. Min drivkraft är att vi tjänstemän ska leverera service i toppklass, säger Steinunn.

Läs även:

Lämna ett svar