Strängnäs kommun börjar med skolfrukost

av Jennifer Lundkvist

Efter sportlovet kommer flera av kommunens grundskolor att erbjuda frukost för eleverna innan skoldagen börjar, det meddelar kommunen på sin hemsida. Skolfrukosten kommer att vara gratis och frivillig och finnas tillgänglig på Paulinska skolan, Karinslundsskolan, Tosteröskolan, Thomasskolan, Resursskolan, Mariefreds skola och Åkerskolan.

– Vi är övertygade om att frukost ger en bra grund för att orka med sin dag och att öka koncentrationsförmågan, säger Raija Ikonen som är verksamhetschef för grundskolan i Strängnäs kommun.

Skolfrukosten är en satsning från Strängnäs kommun, där skolorna och kommunens måltidsservice arbetar tillsammans. Patrik Andersson som är måltidschef berättar att man i andra kommuner har sett att i de skolor där frukost erbjuds håller elevernas koncentration längre och man presterar bättre.

– Det känns jättebra att vi kan erbjuda frukost denna termin, säger Patrik.

Frukosten kan se lite olika ut beroende på skola. Både elever och vårdnadshavare kommer att få information från respektive skola om startdag, frukosttider och plats.

– Nu startar vi upp det här projektet med en god skolstart och frukostserveringen pågår varje skoldag terminen ut, säger Patrik. Sedan ska det utvärderas både bland elever, vårdnadshavare och lärare.

Även Fritidsgården i Strängnäs kommer att servera frukost för de ungdomar som vill komma dit innan skolan för att äta, prata och få en lugn start på dagen.

Läs även:

Lämna ett svar

Upptäck mer från Mariefreds tidning/Måsen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa