Mattias är tredje generationen “Turinge-Larssons”

av Malin Rosén
Inför övertaget i mars är Mattias Larsson lite rädd och nervös men framförallt tycker han att det ska bli roligt.

Mattias Larsson, 31 år, är nu tredje generationen “Turinge-Larssons”, som tar över macken vid gamla Strängnäsvägen i Nykvarn. Den välkända Turingemacken startades och drevs av hans farfar Berndt Larsson i mer än 40 fram tills Mattias farbror, Jonas Larsson, tog över för 14 år sedan. Den första mars är det Mattias tur att driva macken och företaget Turinge Larsson, som numera byter däck och säljer jord och ved. 

– Det är min farbrors företag. Farfars mack startade på andra sidan vägen i början på 60-talet och stod stark fram tills min farbror tog över och bytte lokal. Det har bara blivit att jag fick ta över. Jag har testat lite andra jobb, men insett mer och mer att det är det här jag ska göra. Jag har alltid tyckt att det är kul med kunder och det är mycket friare nu än vad det var förr. 

Turinge Larsson har bra tryck på kunder, men just under december fram till februari är det lågsäsong för däckbyte. Under vår- och höstsäsongen kan de ha sammanlagt 1800 bilar per säsong. Jordförsäljningen går dock bra alla tider om året och de säljer även mycket trädgårdsgrejer. 

– Det är väldigt roligt att försäljningen och trycket ökar varje år. Det är jätteroligt att mycket nytt folk hittar till oss. När vi la ner den gamla bensinmacken på grund av nya miljöregler och de kostnader som det skulle bli att leva upp till dem, valde min farbror att köpa en butik på andra sidan vägen. Det har blivit en slags trädgårdsbutik, men vi kallar det för macken och hjälper fortfarande till med bilar, säger Mattias.

I och med att Mattias tar över kommer ett nytt tillskott i mackens försäljning. De ska sälja däck på plats, så att kunderna som behöver nya däck inte behöver köpa dem någon annanstans.  

– Vi har precis startat återförsäljning av däck och det är klart. Det är lika bra att ha kunderna kvar och så sker det en liten utveckling av företaget på så sätt med, säger Mattias.

Inför övertaget i mars är han lite rädd och nervös men framförallt tycker han att det ska bli roligt som tredje generation i arvet. 

– Det är ett stort ansvar, men det är inget nytt och jag vet att det kommer snurra på – så jag är lugn ändå. Min farbror kommer hjälpa till och jobba för det. 

Läs även:

Lämna ett svar