Tradition med Lions kringdans i Ugglans Park

av Cattis Hurtig
Signe och Ellion Steneskog fick träffa tomten.

Kön till fiskedammen ringlade lång vid årets julgransplundring och Lions president sedan dryga tio år, Kenneth Lijla, hade laddat med 150 godispåsar till barnen. Förr om åren har det kommit 120 barn som mest till evenemanget, men i år förväntades deltagandet högre. 

Lions, som anordnar traditionen med kringdans, är en ickereligiös och opolitisk förening som engagerar sig i olika hjälporganisationer med drygt 1.5 miljoner medlemmar fördelat i 200 länder. I Sverige är 8000 medlemmar engagerade. 

– Vi är en åldrande klubb i Strängnäs och vill gärna ha in fler, yngre medlemmar, som kan hålla traditionen vid liv, säger Kenneth. 

Kent Lindén, känd från dansbandet Larz-Kristerz, stod för underhållningen med sång och keyboard till kringdansen runt granen. Åke Edler agerade lekledare och president Kenneth var utklädd till tomte. Strax efter den traditionsenliga dansen kom brukshundsklubben med hundar och skrindor och delade ut lite extra godis till barnen. 

Åke Edler agerade dans- och lekledare.
Kent Lindén stod för underhållningen.

Läs även:

Lämna ett svar