Lagertömning hos Lasses Antik

av Cattis Hurtig
Marie Olofsson och Anna Connydotter fyndade på Lasses Antik.

Det var många fler än MT/Måsen som anade ugglor i mossen och trodde att Lasses Antik i Stallarholmen var på väg att läggas ned. Efter Lasses blänkare på sociala medier om lagertömning strömmade besökarna till den stora lokalen i Stallarholmen under lördagen. Blänkaren visade sig betyda just lagertömning, inget annat, för att man ska kunna fylla lokalen med mer nygammalt.  

– Jag måste få in resten av sakerna, som jag har på ingång. Vi försöker få bort det som stått ett tag och har 5–6 dödsbon på väg in, säger Lasse.

Lasse förbereder lokalen för mer prylar.
Prylar högt och lågt i Lasses Antik.

Lasse Ekman har drivit Lasses Antik i Stallarholmen mellan sex och sju år, nio år totalt om man räknar åren med butiken på torget tidigare. Innan dess hade han verksamhet i Södertälje. Totalt sett kan Lasse stoltsera med 25 år i branschen. 

Det är ett tufft jobb att röja ungefär tre hem i veckan. Lasse köper upp dödsbon som han också städar och röjer. Det som inte är gångbart körs till tippen. Rariteterna säljs eller behålls beroende av kvalitet och intresse. Lasse har en privat, värdefull samling av Lisa Larsson figuriner, som han samlat på sig under åren. En anställd och en behovsinhyrd arbetar i loppislokalen och Lasse säger sig arbeta dygnet runt. Butiken är öppen varannan helg, ojämna veckor. 

Anna Connydotter och Marie Olofsson har ett hobbyprojekt i form av en retrobod och handlar ofta från Lasse. De har showrooms, är ute på mässor och driver en instabutik. Hos Lasse hittar de mycket fynd och kommer alltid hem med något. 

– Nu väntar vi på att auktionskulturen ska komma igång igen efter pandemin. Den har tagit lite stryk, säger Anna. 

Läs även:

Lämna ett svar