Kafé Klavér har öppnat för säsongen

av Katrin Nilsson
Kafé Klavér drivs av Désirée och Patrik Von Bothmer Sundelius.

Det populära kaféet med den milsvida utsikten har nu öppnat igen för säsongen. Kaféet som drivs av Désirée och Patrik Von Bothmer Sundelius är ett populärt utflyktsmål för både långväga och kortväga besökare.

Kaféet ligger i Ekbacka på Hedlandet och här har Désirée och Patrik både kaféverksamhet och teater. Dessutom har Désirée regelbundna yogakurser. 

När man sitter på kafét har man utsikt över Mälaren och Mariefred. Under vår- och sommarsäsongen stannar museijärnvägen i Hedlandet och sedan är det bara att promenera upp på höjden där Kafé Klavér ligger. 

Här serveras både kakor, bullar och smörgåsar. Dessutom finns Désirées berömda linssoppa. Den har ett hemligt recept. Den är en av många veganska och vegetariska alternativ som finns på kaféet. 

Sedan 2017 ligger kaféet istället i Ekbacka och är ett så kallat hemmahoskafé.

Désirée startade kaféet 2009 på Södermalm i Stockholm. Namnet kommer från hennes rollfigur ”Tant Klavér”, en egensinnig kvinna som genom åren haft huvudrollen i en lång rad uppsättningar som Désiré satt upp och själv spelat huvudrollen i. Det är interaktiva föreställningar för barn där åskådarna får vara med att dela med sig av sina tankar och erfarenheter. 

I det ursprungliga kaféet på Rutger Fuchsgatan på Södermalm i Stockholm kombinerade Désirée också kaféet med teater och musikframträdanden. Också där spelade hon sin rollkaraktär Tant Klavér. Dessutom var Kafé Klavér på Södermalm i Stockholm en gästscen för både musik och teater. 

Sedan 2017 ligger kafét istället i Ekbacka och är ett så kallat hemmahoskafé, då det också är Désirée och Patriks hem. 

Öppettider 

Mars – april lör-sön 11-16

Maj – sept fred-sön 11-16

Okt – nov lör-sön     11-16

Påsk fre – mån    11-16

Kristi himmelsfärd tors-sönd 11-16

1 maj, Nationaldagen 6/6   11-16

Midsommarhelgen fred-sönd 11-16

Stängt december, januari och februari

Läs även:

Lämna ett svar