Mälartåg lanserar ny biljett

av Katrin Nilsson
Med biljetten kan man resa 24 timmar fem gånger under en 30-dagarsperiod. Foto: Mälardalstrafik

För att möta behovet för de som bara pendlar några dagar i månaden lanserar nu Mälardalstrafik Movingo 5/30. Biljetten ska göra det billigare för de som till exempel delvis jobbar hemifrån. 

Med biljetten kan man resa 24 timmar fem gånger under en 30-dagarsperiod. När man köper biljetten ingår också lokaltrafiken vid destinationerna som man valt. Väljer man till exempel Stockholms central och Läggesta ingår resor Sörmlandstrafiken och Stockholms lokaltrafik. Beroende på hur mycket man använder lokaltrafiken blir vinsten olika stor. 

Enligt Mälardalstrafik vill man med biljetten bland annat möta ett behov som man sett när resmönstren ändrats efter pandemin. Idag är det fler som till viss del jobbar eller studerar hemifrån. Biljetten är också tänkt att bli ett attraktivt alternativ för fritidsresenärer och seniorer, som till exempel vill turista eller hälsa på anhöriga.

Den nya Movingo 5/30 går att använda på Mälartågs fem linjer, Trosabussen och i lokaltrafiken. Den lokaltrafik som kan vara aktuell är SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. Om man väljer en sträcka med ett pris på 1360 eller mer så får man automatiskt tillgång till alla Mälartågs linjer och all lokaltrafik.

En Movingo 5/30 med destinationerna Läggesta och Stockholms central kostar 910 kronor.

Som ett räkneexempel kostar en Movingo 5/30 med destinationerna Läggesta och Stockholms central 910 kronor. Varje dygn kostar 182 kronor om man delar med fem. Sedan får man åka gratis på lokaltrafiken, där en enkelbiljett kostar 39 kronor respektive 35 kronor på Stockholms lokaltrafik och Sörmlandstrafiken.

Om man reser två enkelresor med lokaltrafiken på varje destination tjänar man in 148 kronor. Dessutom blir det 28 kronor billigare än om man skulle köpt två enkelbiljetter på Mälartåg, som kostar 105 kronor styck. I det här exemplet tjänar man sammanlagt 176 kronor per resdag. 

Säljstart för Movingo 5/30 var 20 april. Biljetten kommer att erbjudas under en provperiod och utvärderas i höst. 

Läs även:

Lämna ett svar