Lyckat midsommarfirande i Mariefred 

av Katrin Nilsson

Midsommarvädret kunde inte varit bättre och många hade valt att fira i Mariefred det här året. En av arrangörerna var Mariefreds Hembygdsförening. Ordförande Annica Westling är nöjd med dagen. 

– Jag tycker att det blev mycket lyckat. Det var roligt. Vi har jobbat mycket med det här och började planera redan i oktober.

Annica har ingen exakt siffra på hur många som var där, men känslan är att det var fler än förra året. 

Annica Westling

– Jag tror att det kom mycket folk i år för att ryktet sprider sig att det är ett trevligt firande här. Vi har också förlängt programmet, så då tycker människor att det är värt att ta med en picknickkorg och filt och slå sig ned i gräset.  

Midsommar i Mariefred arrangeras av Mariefreds Hembygdsförening i samarbete med Föreningen heArt och företagarföreningen iMariefred.nu med flera.  

På traditionellt vis började man med att klä midsommarstången. 

I kransvandringen deltog musikerna Emma Tjernström och Albin Bryntesson. Annica var den som bar den svenska fanan, en gåva från Stiftelsen Sveriges nationaldag, som hembygdsföreningen nyligen fick motta av kungen.  

Välkomsttalet hölls av Josefin Lindqvist, intendent på Gripsholms slott. Sedan blev det både lekar, underhållning och allsång, som leddes av Linus Fagerström.  

Solen var förmodligen också en bidragande orsak till att många slöt upp och deltog i firandet, tänker Annica. 

– Man var säker på att det var fint väder och behövde inte Chansa.  

Läs även:

Lämna ett svar